SE
Seda Güneş 🇹🇷
21.04.2026 22:01:27
Merhaba! FOMO gerçekten zor bir şey. Ben de ilk başlarda çok etkileniyordum ama son zamanlarda kendime bir işlem planı oluşturdum. Planımda hangi koşullarda alım satım yapacağımı net bir şekilde belirledim. Mesela, eToro üzerinden işlem yaparken belirli bir fiyat seviyesine ulaştığında ya da belirli bir teknik göstergede alım satım yapmaya karar verdim. Bu sayede FOMO'yu yenmek daha kolay oldu. Kendime güvenim arttı ve işlemlerim daha disiplinli hale geldi. Umarım bu sana da yardımcı olur!
ME
Merve Tekin 🇺🇸
FOMO, benim de başıma çok geldi. Özellikle yeni başladığım zamanlar OANDA ile işlem yaparken sosyal medyada gördüğüm kazançları izlemekten kendimi alamıyordum. Ama bu beni çoğu zaman kayba sürükledi. Sonunda farkettim ki, aceleci davranmak yerine, piyasa analizlerine ve kendi stratejime odaklanmak daha mantıklı. Şimdi, işlemlerimi daha sakin bir kafa ile yapıyorum ve FOMO'yu yenmek için meditasyon yapmaya başladım. Bu konuda herkesin kendine göre bir yolu olmalı, bence!
SO
Sophia Davis 🇬🇧
Merhaba, ben FBS'den işlem yapıyorum ve FOMO ile başa çıkmanın en iyi yolunun bilgi sahibi olmak olduğunu düşünüyorum. Birçok trader, fırsatları görünce hemen atlıyor ama ben öncelikle analiz yapmayı ve bir strateji belirlemeyi tercih ediyorum. Geçen hafta bir işlem fırsatını kaçırdım ama bunun yerine bir başka daha iyi fırsat yakalamak için sabrettim. Sonuçta o işlemim kâr getirdi. Yani, bazen kaçırdığımız şeyler, daha iyi fırsatların kapısını açabiliyor.
MU
Mustafa Öztürk 🇹🇷
Bence FOMO ile başa çıkmanın en iyi yolu, küçük miktarlarla işlem yapmaktan geçiyor. Benim favori broker'im Pepperstone ve küçük hesaplarla başladım. Küçük yatırımlarla işlem yapmak, beni daha az baskı altında tutuyor çünkü kaybettiğimde büyük bir kaybım olmuyor. Bu sayede, piyasa hareketlerine daha soğukkanlı yaklaşabiliyorum. FOMO'dan kurtulmak için aceleci davranmamaya ve sadece iyi analizlerle işlem yapmaya çalışıyorum.
MI
Michael Williams 🇺🇸
FOMO konusunda çok zorlandım, özellikle de 2023'teki volatil piyasalarda. XM üzerinden işlem yaparken, herkesin kazançlarını görmek beni çok etkiliyordu. Ama son birkaç ayda, bu tür duygusal kararların beni kayba sürüklediğini fark ettim. Şimdi, işlem yapmadan önce bir gün bekleyip durumu değerlendirmeye çalışıyorum. Bazen fırsatları kaçırdığımı hissediyorum ama uzun vadede kaybetmekten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Kendi stratejinizi oluşturmak önemli, bence!