General Discussion

Broker hesap açarken KYC süreci nasıl oluyor?

E
Ercan Yalçın 🇹🇷
19.04.2026 11:44:19

Herkese merhaba! Yeni bir yatırımcı olarak, farklı brokerlar ile çalışmayı düşünüyorum ve KYC (Know Your Customer) sürecinin nasıl işlediği hakkında bilgi almak istiyorum. Özellikle hesap açarken gerekli belgeler ve bu sürecin ne kadar sürdüğü benim için oldukça önemli. Örneğin, bazı brokerlar belgeleri hızlıca onaylarken, diğerleri daha uzun sürebiliyor. Ayrıca, bazıları ek belgeler talep edebiliyor ki bu da süreci uzatabilir. Bu konuda yaşadığınız deneyimleri paylaşırsanız sevinirim. Hangi broker ile çalıştığınızda KYC sürecini daha sorunsuz geçirdiniz? Ya da tam tersi, hangi brokerda bu süreç sizi zorladı? Bilgi paylaşımınız benim için çok önemli!

Yanıtlar (5)

OL
Oliver Wilson 🇺🇸

Merhaba! Ben IG Markets ile hesap açtım ve KYC sürecim çok hızlıydı. Kimliğimi ve adresimi doğrulamak için sadece birkaç belge göndermem gerekti. 24 saat içinde onaylandı ve işlem yapmaya başladım. Gerçekten çok memnun kaldım! Hızlı süreç ve kullanıcı dostu platformları sayesinde yeni yatırımcılar için ideal bir tercih. Tavsiye ederim!

MI
Michael Williams 🇺🇸

Selam! Ben de bir hesap açtım ama FXTM ile. KYC süreci beni çok zorladı. Belgelerimi göndermeme rağmen, sürekli ek belgeler istediler ve süreç bir haftadan fazla sürdü. Müşteri hizmetleri de çok yardımcı olamadı. Bu kadar uzun bir süreç beklemiyordum ve benim için gerçekten sinir bozucu oldu.

DA
David Chen 🇺🇸

Merhaba arkadaşlar, KYC süreci brokerdan brokera değişiyor gibi görünüyor. Ben OANDA ile çalıştım ve sürecim oldukça ortalama geçti. İlk başta belgelerim onaylandı ama kimlik doğrulama sürecinde birkaç gün beklemek zorunda kaldım. Ama sonuç olarak, fazla bir sorun yaşamadım. Herkesin deneyimi farklı olabilir.

CH
Charlotte White 🇬🇧

Herkese merhaba! Ben de XM ile hesap açtım ve KYC sürecim oldukça sorunsuz geçti. Hızlı bir şekilde belgeleri onayladılar ve hiç ek belge talep etmediler. Bence bu, yeni yatırımcılar için büyük bir artı. Herkesin farklı deneyimleri olsa da, benim için bu süreç oldukça olumlu geçti.

HA
Hasan Çetin 🇹🇷

Merhaba, benim deneyimim biraz karışık. Alpari ile hesap açtım ve KYC sürecim başlangıçta iyi gitse de, son aşamada beni zorladılar. Ek belgeler istediler ve süreç uzadı. Bu tür durumlar yatırımcıyı stres altına sokabiliyor. KYC sürecinin daha net olması gerektiğini düşünüyorum.