General Discussion

Swap-free hesap sunan firmalar

O
Ozan Kaplan 🇺🇸
2026. 4. 18. PM 10:14:09

Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda swap-free hesaplar üzerine birçok konuşma yapıldığını gördüm. Biliyorsunuz ki, swap-free hesaplar, İslam dininin kurallarına uygun olarak tasarlanmış hesap türleri ve birçok trader için önemli bir seçenek. Ben de swap-free hesap sunan firmaları araştırdım ve bazılarını denemek için açık bir hesabım var. Bu hesapların avantajları ve dezavantajları hakkında fikirlerinizi almak istiyorum. Örneğin, swap-free hesaplar genellikle daha yüksek spread oranlarına sahip olabiliyor, bu da bazı traderlar için maliyetleri artırabiliyor. Ancak, bu tür hesaplar, özellikle uzun vadeli yatırımlar yapanlar için oldukça cazip. Forex piyasasında bu tür hesap sunan firmalar arasında FXTM, XM ve IC Markets gibi firmalar bulunuyor. Sizce bu firmaların swap-free hesapları gerçekten faydalı mı yoksa dezavantajları mı daha ağır basıyor? Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz? Teşekkürler!

Replies (5)

MU
Mustafa Öztürk 🇹🇷

Ben FXTM'de swap-free hesap açtım ve oldukça memnunum. Bu hesapla ticaret yaparken herhangi bir swap ücreti ödememek, özellikle uzun süreli pozisyon açan biri olarak benim için büyük bir avantaj oldu. Spreadler biraz daha yüksek olabilir, ama bu benim için sorun değil çünkü kazancımın çoğunu swap ücretlerinden kurtularak elde ediyorum. Tavsiye ederim!

TE
Test User 🌐

Swap-free hesaplar bana pek mantıklı gelmiyor. IC Markets'te bir swap-free hesap açtım ama spreadlerin çok yüksek olduğunu fark ettim. Uzun vadeli yatırım yapmıyorum, bu yüzden swap ücreti ödememek bana pek fayda sağlamıyor. Belki uzun vadeli yatırımcılar için iyi bir seçenek olabilir ama benim için maliyetleri artırdı.

HA
Harper Thompson 🇬🇧

Yorumlarınızı okuyunca düşündüm de, swap-free hesapların avantajları ve dezavantajları gerçekten kişisel tercihlere bağlı gibi. Ben XM ile denemeler yaptım ve genel olarak memnun kaldım. Ama dediğim gibi, eğer kısa vadeli işlem yapıyorsanız bu hesap türü sizin için işe yaramayabilir. Uzun vadeli düşünüyorsanız, swap-free hesaplar mantıklı bir seçenek olabilir.

AL
Alexander Taylor 🇬🇧

Ben swap-free hesapların özellikle İslami gereksinimleri olan traderlar için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ancak, aynı zamanda brokerların uyguladığı spreadlerin daha yüksek olabileceğini de biliyorum. FXTM ile swap-free hesap açtım ve başlangıçta spreadler beni biraz korkutmuştu ama şimdi alıştım. Yine de, bu hesapların sunduğu esneklik oldukça değerli.

AL
Alexander Taylor 🇬🇧

Sonuçta, swap-free hesaplar herkes için uygun olmayabilir. Ben de denemek istedim ama IC Markets'teki deneyimim pek de iyi geçmedi. Uzun vadeli yatırım yapmayı planlamadığım için swap ücreti ödemek istemiyorum ama yüksek spreadler beni zorluyor. Belki başka firmalarla denemeliyim.