AL
Ali Can 🇹🇷
21/04/2026 11:31:32
Ben de son zamanlarda volume profile kullanmaya başladım ve gerçekten işime yaradı. Özellikle IG platformunda işlem yaparken, bu analiz sayesinde önemli destek ve direnç seviyelerini belirleyebildim. Geçen ay, EUR/USD'de bir pozisyon açtım ve analizim sayesinde 1.1800 seviyesinde satım yapıp güzel bir kar elde ettim. İşlem sonuçlarımda ciddi bir iyileşme oldu.
AL
Alexander Taylor 🇬🇧
Bence volume profile analizi çok yanıltıcı olabiliyor. Geçen hafta Forex’te FBS ile işlem yaparken, bu analizi baz alarak bir pozisyon açtım ve kaybettim. Piyasa aniden yön değiştirdi ve benim tahminim tamamen yanlış oldu. Bu analiz tek başına yeterli değil, diğer göstergeleri de dikkate almak gerekiyor.
EM
Emre Kılıç 🇹🇷
Volume profile analizi, özellikle büyük oyuncuların piyasadaki hareketlerini anlamak açısından faydalı olabilir. Ama bunu uygulamak biraz karmaşık. Örneğin, AvaTrade ile işlem yaparken bu analizi denedim ama bazen fiyat hareketleri çok hızlı gerçekleşiyor ve volume profile’ın geride kalmasına neden oluyor. Doğru zamanda doğru kararı vermek için deneyim şart.
HÜ
Hüseyin Polat 🇹🇷
Kendi tecrübeme göre, volume profile analizi kesinlikle işe yarıyor! Pepperstone'da işlem yaparken, bu analizi kullanarak çok kârlı işlemler yaptım. Özellikle belirli bir fiyat aralığında işlem gören paritelerde, volume profile sayesinde alım-satım kararlarımı netleştirdim. Geçen ay GBP/USD'de yaptığım bir işlemde bu analiz bana çok yardımcı oldu.
AY
Ayşe Demir 🇹🇷
Volume profile kullanmayı denedim ama sonuçlarım pek tatmin edici olmadı. OANDA platformunda bazı analizler yaptım, fakat çoğu zaman fiyat hareketleri beklediğim gibi olmadı. Bazen piyasada anlık değişiklikler olabiliyor ve bu analiz bu durumda işe yaramıyor gibi geliyor. Daha basit yöntemlerle çalışmayı tercih ediyorum.
YU
Yusuf Avcı 🇬🇧
Bence volume profile analizi, piyasadaki likiditeyi anlamana yardımcı oluyor ama her zaman işe yaramayabilir. Tickmill ile işlem yaparken, belirli fiyat seviyelerindeki yoğunluğu görmek hoşuma gidiyor ama bu analizi kullanarak kesin bir tahminde bulunmak zor. Bunu, diğer göstergelerle harmanladığımda daha iyi sonuçlar alıyorum.
DA
David Chen 🇺🇸
Bana göre volume profile analizi, özellikle scalping yapanlar için çok faydalı. eToro'da bu analizle yapılan işlemlerim sonucunda, kısa vadeli kazançlarımı artırdım. Günlük grafiklerdeki seviyeleri takip ederek hızlı kararlar alabiliyorum. Ancak dediğim gibi, bu analizi tek başına kullanmak yerine diğer teknik analizlerle birleştirmek en iyisi.