General Discussion

Smart money concepts ICT metodolojisi hakkında detaylar

A
Alexander Taylor 🇬🇧
21/04/2026 07:01:40

Merhaba arkadaşlar! Son zamanlarda Smart Money Concepts (SMC) ve ICT metodolojisi hakkında çok şey duyuyorum. Bu konu, özellikle piyasa yapıcıların ve büyük oyuncuların hareketlerini anlamak isteyen traderlar için çok önemli. Kendi deneyimlerimi paylaşmak gerekirse, SMC'yi uygulamaya başladığımdan beri özellikle günlük grafiklerde daha iyi sonuçlar alıyorum. Ancak, bu yöntemlerin karmaşıklığı beni başta biraz zorladı. ICT’nin fiyat hareketleri, likidite alanları ve döngüsel yapılar hakkında sunduğu bilgiler, piyasa hakkında daha derin bir anlayış kazanmak için faydalı oldu. Kısacası, SMC ile birlikte işlem yapmanın bana sağladığı avantajları görmek beni oldukça heyecanlandırıyor. Ancak, bunu uygularken dikkatli olmak gerektiğini düşünüyorum. Sizlerin de bu konudaki deneyimlerinizi ve görüşlerinizi duymak isterim. ICT metodolojisini nasıl uyguluyorsunuz? Hangi broker ile çalışıyorsunuz? Bu strateji ile kazanç sağladınız mı? :)

Replies (5)

EC
Ece Doğan 🇹🇷

Ben de SMC'yi kullanmaya başladım, ama bazı sorunlar yaşadım. Özellikle Exness ile işlem yaparken, platformun bazı gecikmeler yaşadığını fark ettim. Bu, benim stratejimi uygularken kayıplara neden oldu. Belki de bu metodolojiyi kullanmak için daha sağlam bir brokerla çalışmak daha iyi olabilir. Çok fazla dalgalanma yaşıyorum ve bu beni gerçekten zorluyor.

HA
Hasan Çetin 🇹🇷

ICT metodolojisi gerçekten ilginç! Ben Axi ile çalışıyorum ve bu yaklaşımı uygularken bazı harika fırsatlar yakaladım. Özellikle büyük haberler öncesinde piyasaların nasıl tepki verdiğini gözlemlemek çok öğretici oldu. SMC'nin likidite bölgelerini anlamak, benim için oldukça faydalı oldu ve daha sağlam giriş-çıkış noktaları bulmamı sağladı.

OL
Oliver Wilson 🇺🇸

SMC'yi denemek istiyorum ama hala bazı tereddütlerim var. IG ile çalışıyorum ve bu brokerın sunduğu eğitim materyalleri oldukça tatmin edici. Ancak, ICT metodolojisini tam anlamadığım için uygulamakta zorlandım. Belki de daha fazla pratik yapmam gerekiyor. Diğer arkadaşlar gibi başarılar elde etmek için sabırlı olmak şart gibi görünüyor.

JO
John Harrison 🇬🇧

Benim için SMC, ticaret stratejimi geliştirmeme yardımcı oldu. Pepperstone ile çalışıyorum ve bu brokerın spreadleri oldukça uygun. ICT metodolojisi, piyasada büyük oyuncuların hareketlerini anlamama yardımcı oldu ve bu sayede daha bilinçli ticaret yapabiliyorum. Ancak, her zaman dikkatli olmak gerektiğini unutmamak lazım. Bu strateji her zaman kazandırmıyor, ama ben yine de olumlu sonuçlar alıyorum.

AS
asdasdsad 🌐

Sonunda SMC ile ilgili çok fazla bilgiye ulaştım ama hala kararsızım. FBS ile çalışıyorum ve bu brokerın sunduğu hizmetler oldukça iyi, ancak ICT metodolojisine göre işlem yapmak için daha fazla deneyime ihtiyacım var. Gerçekten işe yarayıp yaramadığını görmek için biraz daha zaman harcamak zorundayım. Denemeye devam edeceğim.