General Discussion

RSI divergence sinyalleri gerçekten güvenilir mi?

S
Seda Güneş 🇹🇷
21/4/2026, 2:31:31

Merhaba arkadaşlar, son zamanlarda RSI (Relative Strength Index) ve onun divergence sinyalleri hakkında çok fazla şey duydum ve bu konuda kendi tecrübelerimi paylaşmak istiyorum. Kendi işlem stratejilerimde RSI'yi sıkça kullanıyorum ve genellikle fiyat hareketleriyle RSI arasında bir uyumsuzluk gördüğümde işlem yapıyorum. Ancak, bazen bu sinyallerin yanıltıcı olabildiğini fark ettim. Geçen hafta, IC Markets üzerinden işlem yaparken RSI'nın bir dibi gösterdiğini gördüm ama fiyat daha da düştü. Yani, bu durum bana RSI'nın her zaman güvenilir bir gösterge olmadığını düşündürdü. Bununla birlikte, bazı arkadaşlarımın RSI sinyallerinin gerçekten işe yaradığını söylemesi beni düşündürüyor. Sizce RSI divergence sinyalleri güvenilir mi? Kendi deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

Replies (5)

EV
Evelyn Garcia 🇺🇸

Bence RSI divergence sinyalleri gerçekten işe yarıyor! Özellikle son zamanlarda Exness ile işlem yaparken bu sinyalleri kullanarak güzel kazançlar elde ettim. Geçen ay, bir RSI divergence sinyali gördüm ve hemen pozisyon açtım. Fiyat beklediğim gibi yukarı yönlü gitti ve kâr etmeyi başardım. RSI'nın tek başına yeterli olmayabileceği doğru ama diğer teknik analiz araçlarıyla birlikte kullandığınızda gerçekten etkili olabiliyor. Bu sinyalleri göz ardı etmemek lazım, kişisel deneyimim bunu gösteriyor.

ER
Ercan Yalçın 🇹🇷

Ben tam tersine, RSI divergence sinyallerine fazla güvenmemek gerektiğini düşünüyorum. Pepperstone'da işlem yaparken bu sinyalleri sıkça kullandım ama genelde yanıltıcı çıktılar. Örneğin, birkaç hafta önce bir RSI divergence gördüm ve pozisyon açtım, ama sonuç tam tersi oldu ve zarar etmemle sonuçlandı. Bence, RSI tek başına yeterli değil. Diğer göstergelerle desteklemezseniz, bu tür sinyaller riskli hale gelebilir.

EL
Elena Kowalski 🇬🇧

Bence RSI divergence sinyalleri bir yere kadar güvenilir. Ancak, durumun piyasa koşullarına bağlı olduğunu unutmamak lazım. OANDA ile çalıştım ve RSI sinyallerinin bazı durumlarda işe yaradığını gördüm ama her zaman değil. Özellikle yüksek volatilite dönemlerinde RSI'nın çok yanıltıcı olabileceğini fark ettim. Bu yüzden RSI'yı kullanırken dikkatli olmak ve diğer teknik analiz yöntemleriyle birlikte değerlendirmek önemli.

EC
Ece Doğan 🇹🇷

RSI divergence konusunda ben daha olumlu düşünüyorum. XM üzerinden yaptığım işlemlerde bu sinyalleri kullanarak birkaç başarılı işlem gerçekleştirdim. Özellikle trend dönüşümlerinde RSI'nın güçlü sinyaller verdiğini düşünüyorum. Geçen ay, bir RSI divergence buldum ve hemen pozisyon açtım, bu da bana güzel bir kazanç sağladı. Elbette her durum farklı ama ben genel olarak RSI'nın iyi bir gösterge olduğunu düşünüyorum.

AS
asdsad 🌐

Benim deneyimim, RSI'nın yanıltıcı olabileceği yönünde. Tickmill'de işlem yaparken, RSI sinyalleri bazen doğru yönü gösteren bir kılavuz olmaktan çok uzaktı. Özellikle konsolidasyon dönemlerinde RSI'nın yanıltıcı sinyaller verip fiyatın ters hareket etmesine neden olduğunu çok yaşadım. Yani, güvenilir olduğunu söylemek zor. Diğer teknik analiz yöntemleriyle birlikte kullanılmadığında riskli olabilir.