EM
Emma Smith 🇬🇧
4/22/2026, 1:01:27 AM
Benim için drawdown dönemlerinde motivasyonu korumanın en iyi yolu, düzenli olarak analiz yapmaktır. Özellikle IC Markets ile işlem yaparken, kayıplarımı inceleyip hangi stratejilerimin işe yaradığını veya yaramadığını görmek motivasyonumu artırıyor. Başarılarımı hatırlamak da önemli. Bu yüzden, kazandığım işlemleri kaydedip, baktığımda olumlu bir şeyler görebilmek motivasyonumu yüksek tutuyor.
OL
Oliver Wilson 🇺🇸
Drawdown dönemlerinde motivasyon kaybetmek normal, ama bazen kayıplarımın beni çok derin düşüncelere ittiği oluyor. Örneğin, Exness kullanıyorum ve bu süreçte gerçekten sıkıldım. Tam doğru stratejiyi buldum derken, bir anda tüm kazançlarımı kaybettim. Bazen bırakmayı düşünsem de, bunu bir öğrenme süreci olarak görmek zorundayım. Ama bu, çok kolay değil.
AM
Amelia Martin 🇬🇧
Aslında, drawdown dönemleri benim için bir şeyleri sorgulama fırsatı oluyor. Pepperstone ile işlem yaparken kayıplarım beni yeni stratejiler geliştirmeye yöneltiyor. Burada, kayıplarıma odaklanmak yerine, öğrenmeye odaklanmayı deniyorum. Ayrıca, diğer trader'larla konuşarak farklı bakış açıları edinmek de motivasyonumu artırıyor. Olumsuz bir dönemden geçsem bile, gelecekteki kazançları düşünmek beni motive ediyor.
EV
Evelyn Garcia 🇺🇸
Kendi deneyimlerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki, drawdown dönemlerinde motivasyonu korumak çok zor. Özellikle XM ile işlem yaptığım zamanlar, kazandığım paranın düşüklüğü beni umutsuzluğa sürüklüyor. Kendimi kaybediyorum ve hatta bazı günler işlem yapmaktan vazgeçmek istiyorum. Ama bunun geçici bir dönem olduğunu hatırlamak ve stratejimi geliştirmek için çaba göstermek beni yeniden motive ediyor.
EV
Evelyn Garcia 🇺🇸
Kimi zaman drawdown dönemleri benim için bir motivasyon kaynağı olabiliyor. Özellikle OANDA kullanırken, kayıplarımı birer ders olarak değerlendiriyorum. Bu dönemlerde daha fazla eğitim almayı ve piyasa analizleri yapmayı tercih ediyorum. Sonuçta, bu süreçteki kayıplarım, daha güçlü bir trader olmama yardımcı oluyor. Kendime yeni hedefler koymak da motivasyonumu artırıyor.
HH
Hh 🌐
Drawdown dönemlerinde motivasyon bulmak zor olsa da, bazen en iyi çözüm durmak ve bir adım geri atmaktır. Vantage ile işlem yaparken, kayıplar beni yavaşlatıyor ve bu da beni psikolojik olarak etkiliyor. Bu yüzden, bir süreliğine ara vermeyi deniyorum. Ara vermek, zihnimi temizliyor ve motivasyonumu yeniden kazanmama yardımcı oluyor. Ancak, bu süreçteki kayıplarımın beni durdurmaması gerektiğini biliyorum.