WI
William Anderson 🇺🇸
21/4/2026، 8:31:31 ص
Bence harmonic pattern'ler kesinlikle işe yarıyor! Ben Exness ile işlem yapıyorum ve bu desenler sayesinde birkaç güzel kazanç elde ettim. Özellikle gartley ve bat desenleri benim için çok verimli oldu. Birkaç hafta önce bir gartley deseni buldum ve bunu takip ederek %15 kâr yaptım. Tabii ki, her işlemde kazanç yok ama bu strateji bana çok yardımcı oluyor.
SE
Selin Acar 🇺🇸
Bence harmonic pattern'ler bir efsane! Benim deneyimim, bunların çok fazla yanıltıcı olabileceği yönünde. Pepperstone'da işlem yapıyorum ve bu desenleri takip ederek çok sayıda kayıp yaşadım. Son zamanlarda bu konuda çeşitli eğitimler de aldım ama hiçbir şey benim için işe yaramadı. Gördüğüm kadarıyla bu desenler çoğu zaman pazardaki doğal dalgalanmaları yansıtmıyor.
FA
Fatma Çelik 🇹🇷
Harmonic pattern'ler konusunda kesin bir görüşüm yok. Ben OANDA ile çalışıyorum ve bazen bu desenleri dikkate alıyorum ama tamamen güvenmiyorum. Sonuçlarım karışık; bazen güzel kazançlar elde ediyorum ama çoğu zaman kayıplar da yaşıyorum. Sanırım önemli olan, bu desenleri bir strateji içinde kullanmak. Ben daha çok diğer göstergelerle birleştirerek işlem yapmayı tercih ediyorum.
DA
David Chen 🇺🇸
Ben de bu konuya katılıyorum. Harmonic pattern'ler bana çok yardımcı oldu, özellikle de XM ile işlem yaparken. Birkaç ay önce, bir batman desenini belirleyip buna göre işlem açtım ve güzel bir kazanç sağladım. Ama bu tarz desenleri iyi analiz etmek ve risk yönetimi yapmak çok önemli. Aksi takdirde, kayıplar kaçınılmaz olur.
KE
Kerem Koç 🇹🇷
Harmonic pattern'lerin işe yarayıp yaramadığı konusunda kafam karışık. Vantage ile işlem yapıyorum ve birkaç defa bu desenlere göre işlem açtım ama sonuçları pek tatmin edici olmadı. Bazen doğru desenleri bulmakta zorlanıyorum ve bu da kayıplara neden oluyor. Bence, bu konuda daha fazla pratik yapmak ve farklı stratejiler denemek lazım.