General Discussion

XM bonus kampanyalarına güvenmeli mi?

E
Emre Kılıç 🇹🇷
20‏/4‏/2026، 9:32:49 ص

Son zamanlarda XM'in sunduğu bonus kampanyaları hakkında çokça konuşuluyor. Ben de bir trader olarak bu konuya derinlemesine bakmak istedim. Bonuslar, özellikle yeni başlayanlar için çekici görünse de, bunları kullanmanın riskleri ve avantajları üzerine düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. Kendi deneyimimden yola çıkarak, XM'in bonuslarının başlangıçta beni hemen çektiğini söyleyebilirim. Ancak, bonusu kullanırken karşılaştığım şartlar ve kısıtlamalar, işlemlerimi yaparken zorlayıcı oldu. Örneğin, bonusu çekebilmek için belirli bir işlem hacmine ulaşmam gerekti. Bir süre sonra bonusun bana sağladığı avantajın, getirdiği yükümlülüklerle dengelendiğini düşündüm. Diğer brokerlarla karşılaştırdığımda, örneğin Exness ve IC Markets, bonus kampanyası sunmamalarına rağmen daha şeffaf ve kullanıcı dostu bir deneyim sundu. Sizler ne düşünüyorsunuz? XM'in bonus kampanyalarına güvenmeli miyiz, yoksa daha temiz bir yaklaşım sunan diğer brokerları mı tercih etmeliyiz?

Replies (7)

ME
Mehmet Kaya 🇺🇸

Bence XM'in bonus kampanyaları oldukça cazip. Ben yeni başladım ve XM'in bonusu sayesinde biraz daha fazla işlem yapabilme imkanı buldum. Hem de kayıplarımı telafi etmek için bir şans oldu. Tabii ki, her bonusun şartları var ama dikkatli olursanız, bu fırsatlardan yararlanmak mümkün. Diğer brokerlara göre, XM'in bonusları daha iyi görünüyor açıkçası.

BU
Burak Şahin 🇹🇷

XM'den aldığım bonusu kullanırken gerçekten hayal kırıklığına uğradım. Sürekli işlem hacmi hedefleri, benim için ekstra bir stres kaynağı oldu. Diğer brokerlar gibi bonus verip, sonra da işleme kısıtlaması getirmemeleri daha iyi olurdu. Ben artık Pepperstone kullanıyorum ve onlarda bonus yok ama en azından şartlar daha net.

JO
John Harrison 🇬🇧

Aslında bonuslar ve kısıtlamaları hakkında çok fazla düşünmemek lazım. Sonuçta XM gibi brokerlar, bonuslarıyla yeni traderları çekmek istiyorlar. Herkes kendi stratejisine göre hareket etmeli. Ben XM'den bonus aldım ve şu anda kazancım güzel. Ancak kayıplarımda dikkatli olmaya çalışıyorum. Sonuçta kar-zarar dengesi her zaman önemli.

AL
Ali Can 🇹🇷

Ben bir süre XM kullandım. Bonus almayı denemedim ama arkadaşım aldığı bonusla işlem yaparken bir sürü sorun yaşadı. Şartların katı olması ve bonusun çekilebilmesi için yapılan işlemler onun için zorlayıcı oldu. Bence bu tür bonuslar cazip gözükse de, arka planda daha fazla sorun çıkarıyor. Bunun yerine daha güvenilir brokerlar tercih edilebilir.

ER
Ercan Yalçın 🇹🇷

XM'in bonusları hakkında başka bir perspektifle bakmak istiyorum. Ben bonusu kullanarak büyük bir kazanç elde ettim. Evet, bazı şartlar var ama dikkatli işlem yaptığınız sürece bu durumlar aşılabilir. Diğer brokerlar, örneğin HFM, bonus sağlamıyor ama ben XM'den aldığım bonusu iyi bir şekilde değerlendirdim. Sonuçta, her şey sizin stratejinize bağlı.

FA
Fatma Çelik 🇹🇷

Bence bonuslar pek de güvenilir değil. XM gibi brokerlar, bonuslarıyla müşteri çekmeye çalışıyor ama ardındaki kısıtlamalar yüzünden kaybetmek de mümkün. Ben daha önce OANDA kullanıyordum ve orada bonus yoktu ama şartlar çok daha iyi ve netti. Şimdi tekrar onlara dönmeyi düşünüyorum.

ZE
Zeynep Aslan 🇺🇸

Bir trader olarak bonusların avantajları kadar dezavantajları da olduğunu unutmamak lazım. XM’in bonusunu denedim. Belirli bir işlem hacmine ulaşmak zor, ama başarılı olduğunuzda güzel kazançlar elde edebiliyorsunuz. Bonus, risk almak isteyenler için bir motivasyon olabilir. Her brokerın kendine özgü avantajları var, Exness'den de memnun kaldım ama bonus olmaması bir eksiklik. Yine de XM ile devam etmeyi düşünüyorum.